top of page

ENSKEDE

ENSKEDE TANDVÅRD

TANDVÅRDSKLINIK

TUSSMÖTEVÄGEN

Juli 2020

UPPDRAG och FAKTA

Lokalen är disponerad i ett fint välbevarat sekelskifteshus byggt mellan 1900-1910 och används som tandvårdsklinik. Vi har fått uppdrag att föreslå en stilistisk lösning samt planering av personalrum på källarvåningen och gemensamma utrymme i kliniken.  

PLANLÖSNING och FUNKTIONALITET

På entréplanet disponeras väntrummet med receptionsdisk och behandlingsrummen. På källarplanet har vi skapat gemensamma utrymme för personal med köksdel, dusch, toalett, avklädningsrum och förvaring. Eftersom kunden planerar att hålla utbildningsmöte innehåller förslaget även alternativ planlösning med hänsyn till detta ändamål.

STIL och INREDNING

Utgångspunkten i designförslaget är sekelskiftesstilistiken. For att lokalen skulle kännas harmonisk med själva huset och den omgivande miljön vill vi bevara de tidstypiska detaljer, vilket kunden redan har lyckats med, samt förstärka sekelskifteskänslan med hjälp av inredning och accessoarer.

Med respekt för lokalens användningsområde och epokens kännetecken ska interiören hålla sig inom tre huvudfärger som präglar sekelskiftesinteriörer: vit som basfärg för tak och övre delar av väggar, ljusgrå som ska användas i nedre delar av väggar, trappor samt dörrkanter och mörkgrå eller svart som accentfärg.

Vidare föreslår vi  att använda de tidstypiska accessoarer som strömbrytare, dörrhandtag och klädkrokar med syftet att stödja stilen.

bottom of page