top of page

UPPDRAG och FAKTA 

Familjen behövde renovera sin nyköpta lägenhet samt inreda den med syfte att få ett bekvämt och stiligt hem med mycket förvaring utan att det skulle kännas trångt.

Lägenheten är 67 kvm och är disponerad i ett vackert hus byggt 1896 som ligger i centrala Stockholm i Vasastaden.

PLANLÖSNING och FUNKTIONALITET 

Lägenheten består av vardagsrum, sovrum, kök med utgång till balkong och badrum. Vid rumsplaneringen insåg vi att det fanns en tom avlång hall som endast använts som passage. Vi har skapat en garderobvägg i hallen och byggde en vägg mellan vardagsrummet och sovrummet. Tack vare denna åtgärd skapade vi en walk-in closet i sovrummet istället för de massiva garderoberna. Vi har åstadkommit målet att få generösa förvaringsytor utan att övermöblera utrymmen.

 

STIL och INREDNING 

Det skräddarsydda interiören med tidstypiska detaljer är utfört i klassisk stil. Med respekt till husets historia har vi bestämt att undvika stora ingrepp och bevarade vissa ursprungliga detaljer som fönsterlock och takrosetter. Det fantastiska massiva trägolvet med stenplåt slipades och målades om. Trösklarna har dock tagits bort i estetiskt syfte. Även de fina trädörrarna omvandlades till pardörrar vilket skapade en fin passage mellan vardagsrummet och sovrummet. Vi har monterat måttbeställda möbelgrupper med inbyggda elementskydd och förvaringsplatser både i vardagsrummet och i sovrummet. de fantastiska möblerna är tillverkade av snickeriföretag Janax Snickeri.

 

Vardagsrummet har fått en viss brittisk inflytning med de mörkare tongivande färgnyanser på väggarna. Tillsammans med de mörka golv och möbler samt soffgruppen i beige har det gett trevlig, lite mystisk miljö i rummet.

 

Sovrummet tapetserades med ljusbeigea tapeter och tack vare att garderobvägen har tagits bort fick rummet plats till en stor säng och ett sminkbord med skräddarsydd förvaring för smycken och smink. 

 

De övriga rummen samt hallen är utförda i ljusa färger både avseende utskick och möblering vilket i kombination med mörkbrunt golv ger fin kontrast och skapar rödtråd till hela interiören.

STOCKHOLM

Lägenhet

Gästrikegatan 22

LÄGENHET

GÄSTRIKEGATAN 22

Januari 2019   

bottom of page