top of page

DANDERYD

Må bra

en hälsosam livsstil

GYM, VÅRDANLÄGGNING OCH KAFÉ I DANDERYD

Maj 2021

UPPDRAG och FAKTA

Ett hälsocenter inklusive friskvård, primärdvårdsrehab, gym och träning på totalyta om ca 500 kvm. Kundens önskemål var att skapa ett helhetsconcept för den unika miljön där vård, rehab, träning och hälsosam mat finns under ett tak.

PLANLÖSNING och FUNKTIONALITET

Nedervåningen var redan uppdelad i olika funktionella område inklusive träningssal, gym, powerlifting, yoga och stretching samt vårdlokaler. Vi har föreslagit att skapa även ett gemensamt väntrum för vårdkunder med syftet att zonera utrymmet och skapa en avskild och bekväm väntsal för de som har kommit för ett vårdbesök. Ett till förslag var att skapa en separat zon för barnpassning vilket ökar tillgänglighet till gymmet och träningen för småbarnsföräldrar.

Övervåningen krävde mer planering med syftet att framträda ett tydligt budskap om lokalens ändamål. Utifrån det unika konceptet allt under ett tak har vi föreslagit flera alternativ på disponering av entrén, receptionen och kafélokalen.

I skyltfönstren, vid reception och på väggen längst inne i lokalen disponeras skyltar med logotypen, företagsnamnet  samt informationsskyltar som ger budskapsanvisning om Må Bras verksamhet.

Med tanke på funktionalitet utrustas receptions- och kafézonen med måttbeställda möbler inklusive barbord, platsbyggda receptiondesk, bardisken och soffan. Kaféet inreds med mindre kafébord som går att sätta samman vid behov samt justerbar belysning för optimal praktisk användning av lyskällor.

STIL och INREDNING

Den stilistiska lösningen skickar oss till Hawaii Beach Club estetiken med dess klara färger, sol, värme och trädetaljer. Huvudfärgerna är vit, turkos och beige med accent i orange, grön och brun.

Vi använder målat trä i olika färgnyanser till hela receptionen, bardisken och bordsskivor. Träpaneler som går från tak och ner längst väggarna vid entrén med syftet att framhäva receptionen samspelar med matchande paneler i kafésalen.

En löparbana som går hela vägen från entren mot gymmet och ner till träningslokalen symboliserar motion som verksamhetens huvudinriktning. Stora kanvastavlor med fotografier på personal är så kallade in motion - bilder som syftar till att stödja det träningsrelaterade temat.

bottom of page