top of page

DANDERYD

MALIBU DREAMING

POOLOMRÅDE OCH VILLATOMT

Augusti 2020

UPPDRAG och FAKTA

Familjen äger en stilfull suterräng villa fint disponerad vid stranden på en lutande bergtomt med fantastisk utsikt mot vatten. I resultatet av omfattande ombyggnationsarbete har skapats ett poolområde och gräsmatta på en plan terrasstomt på fasadsidan. Bakom huset ligger en del av tomten som är i stort sett oanvändbar pga. betydlig lutning.

 

Vårt uppdrag är att erbjuda designförslag med komplett lösning på disponering av utrymmen runt huset, inredning samt färg-och materialval. Huvudsyftet med projektet har blivit att visa tomtens olika användningsområde och möjligheter i tidsperspektivet.

 

PLANLÖSNING och FUNKTIONALITET

Tomten har fått tydlig zonering med hänsyn till klienternas önskemål. I anslutning till huset finns det loungezon med öppenspis och tillgång till grill. Generös gräsmatta föreslår möjlighet till barnaktiviteter och avkoppling. En av de viktigaste delarna i landskapet är poolområde med bassäng och solsängar. I anslutning till bassängen ligger yta som kan användas antingen som avslappningsplats med jacuzzi och bar eller som gård tillhörande uthyrningsdelen. Eftersom det överhuvudtaget saknas förvaring till utemöbler och accessoarer föreslår vi att bygga en förvaringsstuga bakom huset där det även finns möjlighet att placera en studsmatta och köksträdgård.

 

STIL och INREDNING

Området runt huset är utfört i modern stil. Huvudtemat i exteriören är det amerikanska Malibu med hav, värme och ljus vilket återspeglas i färg- och materialvalet. Huvudfärgerna är vit, ljusgrå och grå. Mörkare nyanser av grå och svart samt metallinslag i krom förekommer som accent i detaljer och accessoarer. Tomten får mycket solinsläpp dygnet runt vilket bidrar till den somriga semesterkänslan. I hela området placeras  moderna ytterkrukor och planteringslådor med tåliga vintergröna och dekorativa växter som i kombination med varierande ytterbelysning ger en ombonadskänsla och mysig miljö. 

bottom of page