top of page

ALICANTE

MARINA BOUTIQUE HOTEL

HOTELL

ALICANTE, SPANIEN

utbildningsprojekt

Augusti   2020

UPPDRAG och FAKTA

Klienten har bestämt sig att bygga ett hotell i ett 3-plans hus från 1600-talet centralt beläget i Alicante, Spanien. Golvarea är 72 kvm per våningsplan. Vår uppdrag var att skapa designförslag på planlösning och inredningskoncept av ett hotell på tre våningsplan och tak.

 

PLANLÖSNING och FUNKTIONALITET

Vi har tagit fram två förslag på planlösningen: med och utan hiss. Hotellet har totalt sex rum, tre rum på varje våningsplan, varav fyra vanliga dubbelrum och två familjerum. På entréplanet är disponerad lobby med loungegrupper och reception, ett kafé med kök samt tekniska lokaler och bagagerum, och på takvåningen placeras takbar. 

 

KONCEPT och INREDNING 

Eftersom ytan är inte särskilt stor har vi föreslagit att skapa ett exklusivt butikshotell MARINA BUTIK HOTELL ALICANTE med särskilt fokus på design och inredning av interiören.

 

Huvudtemat är hav, himmel och strand med de ljuvliga kulörerna.

Ytbeläggningar samt fasta möbler är i stort sett upplagda i beige och vit. Mjuka möbler och vissa inredningsdetaljer oh accessoarer som textiler, konst och belysning har färgaccenter av blå. Hotellrummen har sina egna namn och är individuellt inredda i olika nyanser av blå.

I hela lokalen används samma material och matchande färger på olika material. Platsbyggda och måttbeställda möbler utgör basen för möbleringen som kombineras med mobil inredning och accessoarer. 

Det finns flera accentpunkter i inredningen i form av stora lampor på entrévåningen, ett stort akvarium i mitten av trappan samt färgstarka paneler bakom receptionen, i badrummen och vid bardisken.

bottom of page