top of page

STOCKHOLM

MODERN ART LOVERS

LÄGENHET

BROMSTENSPLAN

utbildningsprojekt

Maj 2020

UPPDRAG och FAKTA

Familjen har bestämt att göra om en lokal på 66 kvm till en lägenhet för två vuxna. Klienten önskar ett komplett inrednings- och möbleringsförslag med rumsplanering för tvårumslägenhet i modern stil med ljusa interiörer och kontrast badrum.   

PLANLÖSNING och FUNKTIONALITET

Lägenheten består av ett vardagsrum, ett sovrum, altan, kök samt badrum och hall. Lokalen har fått maximalt öppen planlösning med sänkt tak samt inbyggda ljudsystem och spotlights.

Genom öppningen i väggen leder hallen till vardagsrummet som utgör ett gemensamt utrymme med köket. Eftersom familjen inte planerar att ägna mycket tid till matlagning har vi hittat lösning att dölja arbetsytor och köksredskap bakom kökskabinett - transformer i syftet att sudda gränsen mellan köket och de övriga rummen och att därmed minska kökskänslan. 

Lägenheten har fått ett separat sovrum med utgång till altan. En tjockare vägg med dubbel skjutdörr och inbyggd etanolkamin har byggts mellan vardagsrummet och sovrummet. Förvaringsbehov tillfredsställs av en måttbeställd garderobvägg med inkorporerad arbetsplats som kan även användas som sminkbord tack vare en spegelvägg. Badrummet har fått funktionella inbyggda förvaringsmöbler med två måttbeställda hinkar och dusch.

STIL och INREDNING

Utrymmen har ett modernt intryck med ljusgreige parkettgolv, vita väggar och vitt tak. En stilren avskalad interiör åstadkommas genom raka linjer, enkla former och  ljusa färger samt sparsam användning av svarta detaljer och metallinslag i accessoarer. I största möjliga utsträckning använder vi platsbyggda och måttbeställda möbler.

Badrummet har fått starkare färgsättning än de övriga utrymmen och är baserad på de huvudfärgerna ljusgrå, mörkgrå, svart och vit, dock i en annan proportion.

 

Huvudtemat i interiören är abstrakta geometriska figurer där trianglar i olika utformningar kommer på scenen. I varje rum återspeglas triangeltemat huvudsakligen i form av väggdekoration, accessoarer och inredningsdetaljer. Det som skiljer rummen från varandra och ger ett individuellt intryck är konstverk som familjen önskat att använda i interiören. 

bottom of page