top of page
  • Skribentens bildSvetlana Yudintseva

Occhio butik i Stockholm

Uppdaterat: 5 juli 2021

Det tyska innovativa ljusvarumärket Occhio har fått sin butik i Stockholm.


I maj 2021 öppnade Aloud Sveriges första Occhio-butik på Grev Turegatan 19 i Stockholm. Aloud som specialiserar sig på att designa och installera skräddarsydda lösningar inom bl.a. ljusdesign, ljusstyrning och styrsystem har blivit den officiella återförsäljaren av Occhios belysningsprodukter.

Vi arbetar med privata bostäder, hotell, B2B, arkitekter, inredningsdesigners och fastighetsutvecklare för att skapa toppmoderna intelligenta hem som förhöjer boendekvalitén, maximerar komforten och matchar kundens unika behov och livsstil. https://aloud.se/sv

Butiken är disponerad på 244 kvadratmeter, fördelat på två våningsplan och välkomnar såväl privatkunder som arkitekter, inredare och ljusdesigners till butiken där möjlighet ges att uppleva Occhios produkter och ljus på ett nytt och interaktivt sätt, som inspirerar och ger kunskap kring ljusdesign.


Aloud Showroom i Stockholm. Foto: Åke E:son Lindman

Öppettider: måndag-fredag kl.10.00-18.00, lördagar kl. 11.00-16.00 www.occhio.de/store-stockholm


Information om Occhio butiken är tagen från Alouds webbsida och pressmeddelande.
Occhio är idag ett av Europas mest innovativa och marknadsledande ljusvarumärken inom premiumsegmentet av designbelysning där funktion, form och högteknologiska lösningar står i fokus. Det som gör Occhio unik är de övergripliga modulbelysningssystem som är framgångsrika såväl inom privata bostäder som offentliga miljöer. Occhio innebär inte bara exceptionell kvalité och innovativa teknologier utan även riktig konst som kan utsmycka vilket utrymme som helst. Gillar man modern tidlös design, funktion och kvalité vad gäller utformning och ljus samt ljusstyrning, blir detta märket ett självklart val.Det exklusiva tyska belysningsföretaget Occhio grundades 1999 av Axel Meise. Han har skapat ett adaptivt modulbelysningssystem som möjliggör att kunden själv kan designa den önskade belysningen i olika utrymmen. Kombination av huvudelement och lampor, kopplingar, ljusfiltrar och linser samt variation av färdiga sammanställningar ger oändliga möjligheter. Företaget erbjuder multifunktionella armaturer med minimalistisk utformning och intelligenta funktioner som Gesture Control , Color Tune, Occhio Air och Dali Control.Occhio har ett mycket omfattande utbud både för inomhus- och utomhusbruk. Ljusprodukterna är användbara i såväl privata bostäder som industriella och offentliga miljöer. De passar utmärkt i museer, utställnings- och utbildningslokaler, i heminteriörer och även i butiker, hotell, business center och restauranger. Sortimentet inkluderar takbelysning, lampor, inbyggda ljuskällor, bord- och golvlampor samt utomhusbelysning. De universella elementen ger möjlighet att skapa både monokroma och färgglada kombinationer. Utbytbara filtrar i olika färger genererar utomordentliga variationer av belysningsscenarior i utrymme.Occhio Mito är en av de senaste kollektionerna bestående av ringformade lampor och utrustad av de mest innovativa teknologierna. Mito är en kombination av design och revolutionär belysningsteknologi.


Occhio Mito Largo. Foto: Mierswa & Kluska and Robert Sprang


Diodlampor Sento är Occhios klassiska produkt som enar tidlös design och extraordinär kvalité. Med dess modulär design och utbud av olika versioner passar Sento perfekt både i hemmet och i kommersiella lokaler.Occhio Sento Verticale. Foto: Mierswa & Kluska and Robert Sprang


Occhio Più erbjuder olika spotlight- solutions. Systemet bestående av tak, infälld, räls och atmosfär spotlights möjliggör allsidig belysningsdesign för olika miljöer.Occhio Piú R alto 3D. Foto: Mierswa & Kluska and Robert Sprang


Occhio Lui är en harmonisk kombination av funktion och design i en radikal utformning: utbytbara linser som liknar de fototekniska teknologier ger möjlighet att skapa den perfekta stämningen.Occhio Lui basso. Foto: Mierswa & Kluska and Robert Sprang.

Occhio Io kännetecknas av en magisk rörlighet, individuell stil, Touchless Control-funktion och erbjuder exceptionellt detaljerade lösningar för att uppleva ett helt ny interaktion med ljus.Occhio Io verticale. Foto: Mierswa & Klusk and Robert Sprang.


Occhio Lei är både inåt- och utåtriktade lampor eller spotlights som är en ny variation av ljus. Både eleganta och högteknologiska, de kan dimmas lätt med hjälp av sensorknapp. Lei förtrollar med sofistikerad belysningsteknologi: justerbar regnbåge skapar variation av ljussättningsstämningar.Occhio Lei tavolo. Foto: Mierswa & Klusk and Robert Sprang.


Det finns inga gränser för design av ens egna utrymme tack vare ljus med diodlampor Occhio Sito som är avsedda för utomhusbruk. De högsta designstandarder och Occhios exceptionella kvalité överförs från inomhus till utomhus belysning.Occhio Sito verticale. Foto: Mierswa & Klusk and Robert Sprang.

Information om Occhio produkter är tagen från Occhios webbsida.
327 visningar0 kommentarer

留言


bottom of page