top of page

UPPDRAG och FAKTA

Familjen äger ett hus med tillhörande tomt på 750 kvm beläget i Stureby, Enskede. Uppdraget har blivit att planera tomtytan med syftet att skapa en uteplats  med avkopplingsmöjligheter och en teknisk del saamt en trevlig vintergrön trädgård.

PLANLÖSNING och FUNKTIONALITET

I resultatet av planeringsarbetet har tomten blivit indelad i olika zoner med separata användningsområde. Fasaddelen med parkeringsplats för två bilar har fått en större grässmatta med vintergröna buskar vid kanten samt en mindre köksträdgård. Vidare har man skapat en uteplats i direkt anslutning till huset där det finns plats för trädäck med loungemöbler och  solsängar samt en grillplats med utömhuskök, matbord och pergola med sol- och regnskyddsfunktion. Kärnan i projektet är en trädgård med gräsmatta och växter av olika storlekar och former. Iden norra delen a vtomten disponeras en teknisk del med förråd, ved- och cykelförvaring och en pergola. 

STIL och INREDNING

Stilistiskt har projektet baserats på de befintliga byggnader som är målade i vit med klassiska röda tegeltak.  Träkonstruktioner inklusive trädäck, pergola i grilzonen och i den tekniska delen samt staketpaneler målas i ljusa färger och kompletteras med möbelgrupperna i rotting, gärna i ljusa färgnyanser samt textiler och accessoarer i samma färgskala. De ljusa färgerna, trädetaljer och vita textiler skapar en somrig atmosfär och i kombinatin med vintergröna växterna bildar en romantisk trädgård med medelhavskänslan.

Maj 2021

VILLATOMT 

STUREBY

SECRET GARDEN

ENSKEDE  STUREBY

bottom of page