top of page

STOCKHOLM

kafé soffan

KAFÉ

BROMSTENSPLAN

utbildningsprojekt

September 2020

UPPDRAG och FAKTA

Klienten vill bygga om en tidigare frisörsalong till ett kafé som riktar sig mot en bred målgrupp med stort utbud av kaffedryck och bakverk samt möjlighet att servera frukost och lunch inklusive take-away alternativen. Lokalen på 60 kvm är disponerad på entrévåning i ett flerfamiljshus. Vi har fått uppdrag att ta fram ett designförslag som inkluderar stilistiskt koncept och komplett lösning på disponering av utrymmen, ytskikt, fast och mobil inredning samt färg- och materialval.

PLANLÖSNING och FUNKTIONALITET

Lokalen är uppdelad i klient- och arbetszoner. Klientzonen består av huvudsal med sittplatser, kaffebar, hall, kundtoalett och uteservering. I arbetszonen ingår kök med utgång till innergården, passage mellan kök och toalett samt passage som leder till trapphuset.

Kafélokalen är försedd med förvaringsplatser och gästgarderob i hallen samt omklädningsplats till personal.

STIL och INREDNING

Stilistiskt är kaféet en blandning av stilar med vissa inslag av modern och industrialistisk stil. Huvudfärgen i lokalen är mörkgrå (väggar, golv, tak) i kombination med mässing/guld som förekommer i detaljer som bänkskivor, garderobväggar, bordskanter och inredningsaccessoarer. Sittmöblerna är utförda i smaragdgrön och brun-orange och svart används i stor omfattning som accessoarfärg. 

 

Huvudtemat i interiören är ett lyxigt vardagsrum, en malakit smyckenbox där sammetssoffan är det centrala föremålet. Interiören ger en trivselkänsla och får kunderna bort från den offentliga miljön tack vare de mörka varma färgerna, mjuka bekväma möblerna, golvet som imiterar parkettgolv samt diverse accessoarer som tavlor, dekorationskuddar och stora krukblommor.

bottom of page